- Komenigarria da beti ordu berdinetan jatea.
- Berdura eta ensaladak oso egokiak
- Karbohidratoen (pasta, arroza, kalabaza, irina, zerealak etab.) kopuruak hertsiko kontrolatuta egon behar du. Egunean, 4 aldiz gutxi gorabehera.
- Esnekiei dagokienez, kontuz ibili behar da. Askoz egokiagoak dira nata gabekoak.
- Sakarosa, fruktosa edo sorbitolaren ordez, sakarina, ziklamatoa edo aspartatoa erabili daiteke
- Janari azkarra baztertu --> karbohidrato eta gantz kopuru ugari baitute eta fibra gutxi.
- Edariei dakionez, freskagarriak alde batera uztea komeni da. Egokiagoa da azukre gabeko edo lightak hartzea.
Alkoholdunen artean bi mota bereizten dira:
- Alkohol eta azukre ugari duten edariak: garagardoa, ardo eta likore gozoak... SAHIESGARRIAK
- Alkohola bai baina azukre gutxiago duten edariak. Adb whyskia.ONARGARRIAK baina bere neurrian
Eta baliagarriagoa iruditzen bazaizue bideo honek lagun zaitzakete:
http://www.youtube.com/user/wwwnestletv?v=H5dsbSBE2u0&feature=pyv&ad=6060026937&kw=diabetes
Hona hemen 1500 kaloriako dieta egoki bat
Gaur egungo gizartean egunetik egunera geroz eta sarriago aurki dezakegu gaixotasun hau. Blog honen bidez, honen berri aditzera eman nahi dizuet
lunes, 29 de noviembre de 2010
Dietari buruzko gomendioak
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Eta patatak, arroza, ogia eta pasta? Zer gomendio ematen dizkiguzu? Edarien artean, zergatik alkoholdunak bakarrik aipatzen dituzu?
ResponderEliminar